Start jouw reis naar genieten!

Zussenweekend Ameland geniet van het leven

Inhoud

Als ik je vraag hoe het met je gaat, wat is dan jouw antwoord? Het meest hippe antwoord op dit moment is : “Druk”. En dan het liefst 3 keer achter elkaar, want dat hoort bij het drukke leven. Hoe het echt met je gaat is niet van belang óf toch wel?  

Stap uit de doordenderende trein

In de drukte van je dagelijkse leven, met alle verplichtingen en taken, is het soms zo gemakkelijk om het belangrijkste te vergeten: het genieten van het leven zelf. De tijd vliegt, een dag is niks en de trein van het leven dendert door. STOP! Stap eens even uit die trein. Het wordt tijd om de kunst van het genieten te omarmen, om de rijkdom van elke dag te ervaren en het leven in al zijn pracht te vieren.

Wees bewust  

Begin met bewust zijn. Kijk om je heen en merk de kleine dingen op: de zon, de vogels, de natuur die elk seizoen van kleur verandert, de fijne momenten met je dierbaren om je heen, muziek óf de twinkeling in iemands ogen. Dit zijn geen gewone momenten! Dít zijn de kostbare pareltjes van het leven die je mag koesteren.

Dankbaarheid voor al je zegeningen

Dankbaarheid is een van de krachtigste sleutels tot genieten. Wees dankbaar voor wat je hebt en focus je niet op wat ontbreekt. Besef hoeveel zegeningen je hebt en bekijk het leven met een tevreden gevoel.

De kleine kruikjes

Leer plezier te vinden in eenvoudige dingen. Een rustig moment met een kop koffie en de krant, een goed boek bij de open haard, een vriendelijke glimlach van een vreemde of heerlijk buiten lopen en genieten van de omgeving – dit zijn de kleine kruikjes die je hart verwarmen en je het plezier in het leven brengen.

Koester je relaties

Koester je relaties die kleur geven aan je dagen. Samen leuke dingen doen, het delen van verhalen en het lachen om dezelfde grappen versterken jouw banden met de wereld om je heen. Of gezellig samen proosten op het leven in de tuin, je balkon, een gezellig terras of op een fijne vakantiebestemming. 

Ga op avontuur

Avontuur en ontdekking voeden jouw geluksgevoel. Ontdek nieuwe plekken, culturen en onbekende wegen. Deze ervaringen voeden je creativiteit en verruimen je perspectief op de wereld. Wacht niet af tot later maar doe de dingen die je leuk vindt nu. Wacht niet tot je pensioen omdat je dan alle tijd hebt. Je weet nooit wat het leven je brengt in de toekomst. 

Laat je zorgen los

Vergeet je zorgen en probeer gewoon in het moment te leven. Soms moet je leren om de controle los te laten en te vertrouwen op de natuurlijke gang van zaken. 

In een wereld die vaak lijkt te draaien om haast en prestaties, herinner ik je eraan dat echte rijkdom te vinden is in de eenvoudige, alledaagse momenten. Leef je leven en geniet. Open je hart voor de kleine dingen die het leven je bieden en omarm de kunst van het genieten, zodat jij ten volle leeft

Geniet ervan! Net als mijn zus en ik op Ameland hebben gedaan! (foto) 

Scroll naar boven