De 4 Rijken en 16 Typen van MapsTell

wereld van verschil MapsTell

Inhoud

De MapsTell methode is gebaseerd op het DISC Model dat 4 hoofdgedragsstijlen identificeert: Daadkrachtig, Invloedrijk, Stabiel en Consciëntieus. Op de kaart van de Wereld van Verschil staan de 4 Rijken aangegeven. Tijdens de training bespreken we de Rijken uitvoerig. Deze 4 rijken zijn onderverdeeld in 16 verschillende Typen.  In elk Rijk vind je gedragseigenschappen die passen bij dat Rijk en bij het Type. Met leuke oefeningen verkennen we de kaart en ontdek je dat je in bepaalde gebieden jezelf best thuis voelt en in sommige gebieden kom je liever niet, zijn zelfs een ver van je bed show.

Digitale Vragenlijst van MapsTell

Voorafgaand aan de training vul je een digitale vragenlijst van MapsTell in. Met de berekening van de MapsTell methode komt daar een Type uit en daarmee zet je jezelf op de kaart. Tijdens de training ontvang je jouw Personal Map met de omschrijving van jouw Type. Ik leg uit hoe dit is samengesteld en we nemen deze Personalmap samen door met een aantal oefeningen. Op deze Personal Map vind je niet alleen jouw gedragsstijl maar ook hoe anderen jou zien en ervaren. Ook zie je welke valkuilen je hebt.

Herken je eigen gedragsstijl

Door jouw eigen gedragsstijl te herkennen zie je ook de gedragsstijl van anderen. Ik laat je zien dat  door goede communicatie er een betere samenwerking mogelijk is ook al verschilt jouw gedrag totaal met het gedrag van de ander. 

Mooie materialen

Tijdens de training gebruiken we de mooie materialen van MapsTell waaronder de grote vloermatten van de Wereld van Verschil en de Gedragstypen. Wandel je met me mee over de mat? 

Kortom, de MapsTell training is een interactieve leerzame training waarbij je ontdekt welke gedragsstijl jezelf hebt en welke gedragsstijl jouw collega. Ook ontdek je dat dit best samengaat en nu je weet waarom jij of je collega anders reageert krijg je daar ook begrip voor. Meer begrip is een betere sfeer op de werkvloer. 

Wil jij weten hoe jouw gedrag is ten opzichte van jouw omgeving? Volg dan een MapsTell training bij PuurProgres en zet jezelf en jouw team op de kaart!
Wil jij weten hoe jouw gedrag is ten opzichte van jouw omgeving? Volg dan een MapsTell training bij PuurProgres en zet jezelf en jouw team op de kaart!
Scroll naar boven