Microsoft Teams Training

Microsoft Teams training Henriette Slagboom PuurProgres

Veel organisaties werken inmiddels met Teams en hebben ook ontdekt dat thuiswerken best prima is. Daarbij is het vergaderen via Teams ook tijdbesparend. Maar er kan zoveel meer in Teams dan alleen vergaderen. En deze kennis wil ik graag delen. 

Bij de organisatie waar ik werk ben ik me ook gaan specialiseren in Teams trainingen omdat er simpelweg behoefte aan was. Daarbij heb ik de organisatie getraind in de overgang naar Windows 10 en het werken met Office 365. Ik ben projectmanager en ik werk in projecten in Teams, projectleden worden hierin meegenomen en wennen eraan dat we alles in Teams delen. Omdat er bepaalde eisen zijn en elke organisatie zelf bepaalt wat wordt opengezet in Teams, is het nodig dat ik vooraf bekijk of het mogelijk is om de training te geven. Ik verzorg een boeiende en interactieve training van minimaal 3 uur, waarbij de cursist actief meedoet op zijn/haar laptop. Deze training is op locatie. Via een intakegesprek bekijken we samen de mogelijkheden en bespreken we de wensen. 

Mogelijkheden voor de training:

  • Ter voorkoming van de overvolle mailbox verleggen we de focus van minder mailen naar meer delen.
  • We doorlopen alle (persoonlijke) instellingen in Teams zoals meldingen in banner of feed, bestanden in bureaubladapp openen, instellingen voor beeld en geluid tijdens vergaderingen, afwezigheidsmelder, statusbericht etc.
  • We maken een kleine uitstap naar Office 365 onderdelen, waarbij we oefenen met het samenwerken in documenten met versiebeheer in WORD en/of Excel, chatten vanuit Outlook en werken met OneNote.
  • We bekijken diverse apps, zoals de activiteiten feed, bestanden, tasks for planner, oproepen in de linker kolom van Teams.
  • We oefenen uitgebreid met de chat en bekijken het verschil in een groeps-chat en een Teams-post. Verder laat ik zien hoe we een chatbericht opmaken en wat de mogelijkheden zijn om meer nadruk te leggen, te reageren op een chat en een chat opslaat zodat je hem later kunt afhandelen. 
  • We oefenen met vergaderen. Eventueel met het inzetten van Teams breakoutrooms.
  • We testen de mogelijkheden van presenteren tijdens een vergadering en het delen van scherm en venster tijdens een vergadering.
  • Indien de organisatie werkt in (project) Teams met taken, dan oefenen we met het delen van bestanden, laat ik zien hoe we  bestanden synchroniseren naar de verkenner en leren we hoe we applicaties toevoegen op een team. 
  • Ook geef ik uitleg over het verschil van OneDrive en iCloud.

Kortom een boeiende, interactieve training van minimaal 3 uur met veel tips om nog efficiënter te werken. Ik ben erg enthousiast over Microsoft Teams en zorg hiermee dat ik de aandacht vasthoud tijdens de training. Ben ik iets vergeten wat je graag getraind wilt zien vraag het gerust. 

 
Deel
Deel
Deel
Scroll naar boven